Terugblik I Maart

Zoals Jessica van de winter houdt, zo houd ik ontzettend veel van de lente. Zodra de feestdagen voorbij zijn, verlang ik naar maart. Het moment dat je ‘s ochtends naar je werk rijdt – jeweetwel vroeger, voordat tante Corona het feest kwam verstoren – en de zon ziet opkomen. En dat je je zonnebril weer tevoorschijn tovert, meeblèrt met een liedje op de radio en het raam een klein beetje open doet om die eerste zonnestralen te pakken. Geluksmomentjes. 

Geluksmomentje in de auto – begin maart, na het meeblèren met Purple Rain van Prince –

Begin maart hebben we onze contentkalender onder de loep genomen. Voor de komende maanden hebben we een aantal thema’s op de kaart gezet waar we mee aan de slag willen. Maart stond in het teken van vitaliteit. Wel-zijn. Doen wat goed voor je is, zo vat ik het containerbegrip vitaliteit maar even samen. Ik heb iets heel spannends gedaan, waarvan ik denk dat het goed voor me is. Ik heb mijn baan opgezegd! Hoe, wat, waar, waarom? Binnenkort meer hierover. 

Minder spannend, maar zeker van invloed op mijn vitaliteit, zijn de kilometers die ik iedere week wandel. 25 tot 40 kilometer per week en dat ligt er aan of ik bijvoorbeeld verdwaal. Zoals twee weken geleden, toen ik met een vriendin ‘een rondje’ zou wandelen, de route niet goed had bekeken, maar vol vertrouwen doorliep. We kwamen uit op een kleine 15 kilometer. We kregen onderweg zin in koffie to go, maar eindigden met een patatje stoofvlees en een ijsthee. Iets minder vitaal 😉 

Foto: Aniket Bhattacharya via unsplash

Mooi bruggetje naar ons blog over voeding. Wie mij enigszins kent, of volgt op de socials, weet dat ik van eten hou. Het lijkt daardoor soms alsof ik alleen maar taart eet, of patatjes stoofvlees, maar niets is minder waar. Jessica, Marianne en ik zijn eigenlijk alledrie behoorlijk bewust bezig met voeding. Wil je weten hoe precies? Je leest het hier

Naast wandelen en bezig zijn met voeding, heb ik een ander geheim wapen en dat is de Marike-dag. Na drukke periodes, of weken met veel sociale contacten, neem ik een hele dag om alleen maar te doen waar ik zin in heb. Die dag kruis ik af in mijn agenda en daar komt niemand tussen. Soms poets ik op zo’n dag het hele huis, een andere keer krul ik op de bank met een stapel boeken en tijdschriften. Wat ik altijd doe op zo’n dag, is schrijven, reflecteren en mijn agenda ‘opschonen’, zodat ik nog beter voor mezelf kan zorgen 🙂 

Op mijn verjaardag, met een broodje in de zon. Foto: Marianne.

Als ik mijn agenda check, vind ik het lekker om iets te hebben om naar uit te kijken. Zo ging ik in maart – samen met mijn vriend – naar Ameland. We waren er maar 24 uur, maar ik raad het iedereen aan! A la carte eten bestellen, lekker lang in bad liggen en luisteren naar de storm die voorbij raast. De volgende dag waaide en regende het nog, maar zijn we tóch naar buiten gegaan voor een wandeling van 7,5 km. Die verrekte stappenteller he… Simone Lans schreef er deze maand een vrolijk gastblog over. 

Laat buiten de stormwind nu maar razen in het donker,
want binnen is het warm en licht en goed.

Boudewijn de Groot – Avond

Tussendoor was ik ook nog jarig. Jessica voelde zich helaas die dag niet fit, maar Marianne stond, versierd met slingers, voor m’n deur! De zon scheen die dag en we hebben de hele ochtend buiten kunnen zitten en brainstormen over nieuwe concepten. We stromen over van ideeën! De maand maart sloten we af met twee -heel verschillende- interviews voor onze inspiratie estafette. Eén daarvan heeft alles te maken met het thema voor april: “Ambacht en duurzaamheid”. 

Ik kan alvast verklappen dat we een gastblogger hebben gevonden, die iets gaat schrijven over zijn duurzame woonvorm. Ik hoop dat we op locatie gaan kijken om foto’s te maken, want het is iets wat ik heel interessant vind! Waar denk jij aan bij ambacht of duurzaamheid? Heb je lees- of luistertips over dit thema? We zetten ze deze maand op een rij!

Liefs, Marike

Homemade appeltaart op mijn verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *