Vitaliteit I Voeding

We verdiepen ons deze maand in het thema vitaliteit, maar wat is dat eigenlijk? Het is een containerbegrip dat te pas en te onpas gebruikt wordt. Vitaliteit gaat (letterlijk) over levenskracht en daarin spelen verschillende onderwerpen een rol. Wij van studio BinnensteBuiten organiseren graag beweging en bewustzijn en doen dat het liefst in de natuur. Dit raakt het thema vitaliteit en heeft er alles mee te maken dat je goed voor jezelf zorgt. Dat vinden we alledrie belangrijk! 

Wat we ook belangrijk vinden is voeding en dan niet alleen de taartjes en drankjes die je geregeld voorbij ziet komen op Instagram of Facebook 😉 We houden namelijk ook van voedzame maaltijden en experimenteren met nieuwe recepten. Waar halen wij onze inspiratie vandaan en hoe kijken wij aan tegen voeding?

Daria Shevtsova via Pexels

Jessica is gezegend met een man die lekker kan koken! Hij is de kok in huis, maar ze kijkt de kunst af en leert graag van hem. Ze heeft verschillende informatieve boeken die ze als naslagwerk gebruikt over de invloed van voeding. Bijvoorbeeld de boeken van Rineke Dijkinga Alles draait om je hormenen en Weetjes over (h)eerlijk eten. Maar sindskort is Jessica in de ban van Oersterk, waarbij voeding, beweging en ontspanning de pijlers van een gezonde leefstijl genoemd worden. Een paar dingen die haar helpen: 

  • Een pot ongebrande, ongezouten noten in het zicht zetten, zodat je dat eerder pakt als tussendoortje; 
  • Naast fruit ook groente als tussendoortje te nemen; 
  • Geen pakjes gebruiken, maar zelf kruiden.
Daria Shevtsova via Pexels

Marianne houdt van eten en luistert naar haar lijf wanneer het aankomt op voeding. Ze vindt het belangrijk om zich lekker te voelen na het eten. Je kunt haar blij maken met een goed restaurant met een menukaart waar pure gerechten opstaan! Maar ze staat zelf ook graag in de keuken. Geen eindeloze recepten, maar op gevoel met een muziekje erbij aan. Relaxed! “Soms is het helemaal niks en soms kan het zomaar geserveerd worden in een restaurant”. 

Marianne kiest voor kwalitatief goede producten en geeft liever iets meer geld uit aan goed vlees, verse groenten en kruiden. Wat ze eet? De reis door verschillende (eet)culturen spreekt haar aan. Producten met lactose verdraagt ze minder goed, dus sausjes zijn niet aan haar besteed. Ook is Marianne geen zoetekauw en doet ze het beter op fruit en sojaproducten! Haar advies: Varieer en stop je koelkast vol met eten wat goed voor jou voelt en smaakt.

Vanessa Loring via Pexels

Ook ik (Marike) heb een man in huis die graag kookt, maar we stemmen aan het begin van de week samen af wat we eten. Lekker truttig he? We wisselen vertrouwde recepten af met nieuwe recepten en kiezen ook geregeld voor iets makkelijks. Eten bestellen of afhalen doen we bijna nooit, omdat we dan toch liever kiezen voor iets voedzaams. Inspiratie haal ik uit de app van Albert Heijn, maar ook uit kookboeken van bijvoorbeeld Rens Kroes

Ik heb darmen met een gebruiksaanwijzing, dus zorg ervoor dat de basis op orde is. Ik eet weinig vlees, kies voor volkoren- in plaats van witte deegproducten en eet veel fruit. Mijn vriend is vaak langere tijd van huis voor zijn werk en dan ben ik vooral een makkelijke koker hoor. Ik kook meerdere porties en vries maaltijden in. Zo heb ik na lange werkdagen toch een fatsoenlijke maaltijd! Daarnaast ben ik een enorme zoetekauw; ik eet elke dag (pure) chocola en ook regelmatig een taartje. Als je er blij van wordt, draagt dat dan ook bij aan je vitaliteit? 

Binnenkort lees je meer over vitaliteit in een gastblog van Simone Lans. Als strategisch adviseur geeft zij advies op het gebied van vitaliteit, organisatieontwikkeling, dienstverlening, vastgoedontwikkeling en positionering Heb je vragen over vitaliteit of heb je gouden tips over voeding en vitaliteit? Laat het ons weten, want kennis en bewustwording helpen ons verder! 

Groetjes, Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *