Natuur: maakt blij en steekt aan

Dat de natuur zo’n enorme impact heeft op werk, privé en gezondheid, heeft me doen beseffen dat ik veel meer tijd in de natuur wil doorbrengen.

Eigenlijk roep ik het al langer. Ook op werkdagen wil ik in beweging blijven, buiten zijn! Niet meer dagenlang achter de computer mailtjes wegtypen. Want dat is wat ik lange tijd deed en hoe werkdagen verliepen. Vanuit je bed, via de ontbijttafel, badkamer, zittend in de auto, onderweg naar kantoor. Na een kort kletspraatje, met een kop koffie achter je bureau, zittend, de hele dag, bellen, vergaderen en mailtjes wegtypen… Dat is wat velen van ons doen! En tegenwoordig, waar we ook veel thuiswerken, is het belang van bewegen én naar buiten gaan misschien alleen maar groter geworden.

I go into the forest to lose my mind and find my soul

De wetenschap is er heel duidelijk over, (als we bewegen) in de natuur:

  • hebben we minder stress, 
  • gaan we anders met problemen om, 
  • kunnen we onze gedachten beter ordenen,
  • ervaren we minder negatieve gevolgen van een crisis.

Dus gun jezelf een wandeling in de natuur. In eigen tuin, door het park, een wandeling door de wijk. Te druk? Geen tijd voor? Deadline? Juist dan!! Een wandeling in de natuur heeft een groot effect op je prestatie en activeert vaardigheden als werkgeheugen, zelfbeheersing en gerichte aandacht.  Helpt het je om iemand mee te vragen? Doen!!

Groen brengt mensen samen.

En wil je een keer mee met een van onze Netwerkwalks? Ook dat kan. Check onze agenda en geef je op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *